• Glaswand en screens Ewijk

Hoe helpt zonwering tegen laagstaande herfstzon

Koudere dagen, meer regen en steeds vroeger donker. De zomer maakt langzaam plaats voor de herfst. Toch kunnen we ook in de vroege herfstperiode nog regelmatig genieten van een zonnetje. De herfstzon schijnt echter anders aan de hemel, waardoor de zon ook voor ongemak kan zorgen, omdat hij lager staat dan tijdens de zomerperiode. Dit heeft te maken met de positie van de aarde ten opzichte van de zon. Dit creëert een andere invalshoek, waardoor de zon soms vervelend naar binnen kan schijnen, precies in uw ogen of op uw televisie. Hoewel de herfstzon vaak als een aangename zon wordt ervaren, kan de laagstaande zon de nodige irritaties met zich meebrengen, zoals verblinding en overmatige opwarming van uw ruimte. Dit geldt met name voor raampartijen die op het oosten of westen liggen.  Daarom is het belangrijk om het juiste type zonwering aan te schaffen om dit probleem op te lossen.

Met zonwering kunt u voorkomen dat u veel ongemak ervaart van deze laaghangende zon. Bij Deco Zonwering zijn wij al jarenlang specialist op het gebied van zonwering en kunnen wij met u meekijken naar de best passende oplossing voor uw ruimte. Maak een afspraak in onze showroom, zodat u zelf de producten kunt zien en voelen. Alvast benieuwd naar de mogelijkheden? In dit blog nemen wij u mee door verschillende typen zonwering die ideaal zijn om de lage herfstzon buiten de deur te houden.

Buitenzonwering

Allereerst is het belangrijk om te weten of u zonwering aan de buitenkant van uw woning wilt of toch liever zonwering of raamdecoratie aan de binnenkant. Afhankelijk van deze wens kunnen wij u adviseren op het gebied van de juiste zonwering. Bij Deco Zonwering hebben we zowel binnen- als buitenzonwering van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang profiteert van zonwering zonder hierbij in te leveren op functionaliteit en kwaliteit.

Screens om de zon buiten te houden

Screens zijn de ideale oplossing om de laagstaande herfstzon buiten te houden, zonder dat u hierbij al het licht buitensluit. De screens worden naadloos geïntegreerd in uw kozijn, waardoor deze een subtiele toevoeging zijn aan uw woning, maar met een groot effect. Allereerst regelen de screens het binnenklimaat optimaal, doordat de zon niet de hele dag op het raam staat te branden. Met de screens realiseert u ook meteen een stukje privacy, doordat het lastig is voor passerend verkeer om naar binnen te kijken. U hoeft daarbij niet bang te zijn dat u zelf als het ware opgesloten zit, want u kunt nog gewoon naar buiten kijken. Afhankelijk van het percentage transparantie dat u kiest, kunt u gewoon nog naar buiten kijken terwijl het zonlicht en de warmte wordt verminderd.

Bij Deco Zonwering hebben we verschillende soorten screens in het assortiment, zodat deze altijd aansluit bij uw wensen en behoeften. Al onze screens zijn van hoge kwaliteit en ontworpen om soepel te werken, zowel in het schuiven als in de bediening van de screens. Deco Zonwering werkt enkel samen met gerenommeerde merken op het gebied van zonwering, waaronder Heroal, Somfy, Bubendorff en Verano.

Automatische bediening met solarsystemen

Wij zijn leverancier van Somfy Solar en Bubendorff Solar, zodat u altijd en overal uw zonwering kunt bedienen. Deze systemen werken door middel van een paneel in de zonwering, of op een andere locatie wanneer dit gewenst is, en vangen het zonlicht op. Hiermee kunt u uw zonwering bedienen, zonder dat deze aangesloten hoeft te worden op het elektriciteitsnetwerk. Er hoeft dus niet geboord te worden, terwijl u toch profiteert van een geautomatiseerd systeem. Nu zult u misschien denken: in de herfst en de winter is er soms nauwelijks zon, dus dan heb ik hier toch niets aan? De screens voeden zichzelf namelijk met daglicht, zelfs wanneer de zon zo nu en dan vrijwel niet te zien is.

Solar Jaloezie rolluiken

Deze rolluiken met kantelbare lamellen zorgen ervoor dat u eenvoudig zelf de lichtinval in huis kunt regelen. Zit u in de namiddag lekker televisie te kijken en geeft de laaghangende zon ineens een akelige schittering op de televisie? Met de Solar Jaloezie rolluiken regelt u zelf direct de gewenste lichtinval in huis, zodat u kunt blijven genieten van uw favoriete programma. Dit type zonwering combineert de voordelen van een rolluik en een buitenjaloezie. Zo zit u met de kantelbare lamellen niet meteen helemaal in het donker én hebben deze rolluiken ook nog een isolerende werking.

Ook de Solar Jaloezie rolluiken die wij verkopen worden bediend door middel van een solarsysteem. Een kastje boven het rolluik vangt het daglicht op en zet dit om in energie, zodat u altijd uw zonwering kunt bedienen met één druk op de knop vanuit uw luie stoel.

Binnenzonwering voor de laaghangende zon

Ook voor binnen zijn er verschillende mogelijkheden om de laaghangende herfstzon buiten te houden. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen we verschillende opties laten zien, zodat u snel de schittering van de herfstzon kunt verminderen.

Duo-rolgordijnen

Deze rolgordijnen bestaan, in tegenstelling tot de effen rolgordijnen, uit afwisselende banen van transparante en niet-transparante stof. Op deze manier kunt u het licht nauwkeurig reguleren, zonder dat u daarbij de volledige lichtinval wegneemt. In het geval van een laaghangende zon kunt u kiezen voor een deel niet-transparant en een deel wel transparant. De transparante stof filter het zonlicht, zodat het niet meer schittert, maar zorgt er daarnaast ook voor dat er nog steeds lichtinval aanwezig is in de ruimte.

Plisségordijnen

Ook plisségordijnen zijn ideaal wanneer u in het najaar regelmatig last heeft van laagstaande zon. Ze zijn niet alleen sfeervol en decoratief in de ruimte, maar daarnaast ook nog functioneel. Daarnaast heeft deze soort raamdecoratie het voordeel dat het zeer geschikt is voor ruimtes met moeilijke raampartijen, zoals serres, schuine ramen, koepels of draai-kiepramen. Zit u aan tafel en schijnt het zonnetje net even vervelend in uw ogen? Door het plisségordijn een stukje naar boven of naar beneden te schuiven, elimineert u de zon in huis en heeft u toch nog de lichtinval vanuit de rest van het raam.

Bij Deco Zonwering hebben we een breed assortiment plisségordijnen die u in de showroom kunt bezichtigen. Indien gewenst kunnen wij ook met de stalen naar u thuis komen, zodat we meteen kunnen zien hoe deze in de ruimte passen.

Jaloezieën

Net als de Solar Jaloezie rolluiken, zijn ook de bekende jaloezieën aan de binnenkant van de raampartij een goede oplossing om de laaghangende zon buiten te houden. Door de lamellen op de gewenste stand te kantelen, houdt u de zon buiten en blijft u wel profiteren van de lichtinval van buiten. Houten jaloezieën geven een warme, natuurlijke uitstraling aan de ruimte, terwijl aluminium een modernere look geeft en geschikter is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

  • Deco Frame - Plissé zonwering

Optimaal genieten van uw leefruimte

De herfst brengt dus zou zijn eigen uitdagingen mee wat betreft zonwering, voornamelijk door de laagstaande zon die hinderlijk kan zijn en voor een vervelende schittering kan zorgen. Door te kiezen voor de juiste binnen- of buitenzonwering, specifiek afgestemd op uw situatie, kunt u optimaal genieten van uw leefruimte zonder de nadelen van de laagstaande herfstzon. Of u nu op zoek bent naar screens, duo-rolgordijen, plisségordijnen of een andere vorm van zonwering, bij Deco Zonwering helpen we u graag bij het vinden van de perfecte oplossing die aansluit bij uw situatie en uw stijl.

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van zonwering om de laagstaande herfstzon te weren? Deco Zonwering biedt alleen de beste merken zoals Verano, Bubendorff, Somfy en Heroal die hun kwaliteit al in de praktijk hebben bewezen. We werken uitsluitend met eigen monteurs, zodat we de hoogste kwaliteit in zowel product als montage kunnen garanderen. Maak een afspraak in onze showroom in Heesch voor een persoonlijk adviesgesprek. We nemen graag de tijd om samen met u de mogelijkheden te bekijken en de perfecte oplossing te vinden voor uw situatie.